Dom upokojencev Tisje Črni Potok Kjer naj bo starost brez bolečin

Izjava o dostopnosti

DOM TISJE se zavezuje postopno omogočati dostopnost v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta. Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto Dom Tisje  Domov (dom-tisje.com).

Stopnja skladnosti

Spletišče Dom Tisje  (dom-tisje.com) je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Funkcije dostopnosti

Spletno mesto omogoča dodatne funkcije dostopnosti s pomočjo RAZŠIRITEV, ki si jih uporabniki lahko namestijo v svojih brskalnikih. Razširitve so uporabnikom dostopne v nastavitvah brskalnikov pod rubriko PRIPOMOČKI ZA OSEBE S POSEBNIMI POTREBAMI.

Uporabniku je omogočeno namestiti si različne razširitve v skladu s svojimi potrebami:

 • olajšana navigacija s tipkami na tipkovnici,
 • uporaba večjega kazalca miške, v beli ali črni barvi,
 • povečanje kontrasta barv,
 • prikaz barv v sivinah,
 • temni način belo na črnem
 • uporaba standardne pisave, primernejše za osebe z disleksijo,
 • večja velikost pisave; odebeljena pisava,
 • poudarjene povezave; naslovi z velikimi črkami.

Uporabo teh razširitev lahko uporabniki na spletni strani DOMA TISJE prosto uporabljajo.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletnega mesta Dom Tisje (dom-tisje.com) nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

 • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
 • programsko generirani dokumenti (npr. letna poročila),
 • različne kompleksne tabele s podatki,
 • Določene slike so uporabljene kot dekoracijski element in jih morda kakšni bralniki ne prepoznajo kot sliko in s tem povezanimi funkcionalnostmi.
 • Za ranljive skupine niso narejeni filmi z znakovnim jezikom, zvokom in s podnapisi. Razlog je v nesorazmernem bremenu, ki bi nastal za DOM TISJE. DOM TSIJE nesorazmerno breme ocenjuje s tem, da bi nastale znatne finančne posledice, če bi hotel vso vsebino prevesti v znakovni jezik, saj je obseg vsebine zelo velik. Poleg tega pa je večina vsebine takšne, da se dodaja in spreminja ter bi bilo težko zagotavljati ažurnost prevodov v znakovni jezik brez nastanka znatnih finančnih posledic in nepravilnostjo podanih informacij.


Na podlagi zaprosila vam nedostopne dokumente posredujemo.

Možne izboljšave

DOM TISJE je v letu 2022 začel s projektom celostne grafične prenove (CGP), katere del je tudi prenova spletne strani oziroma spletišč. Projekt bo predvidoma zaključen do 30. 11. 2023, ko bo začela delovati nova spletna stran. V skladu s tem bo na ta dan obstoječa spletna stran prenehala obstajati.

Zaradi nesorazmernega bremena DOM TISJE tehnično ne posodablja obstoječe spletne strani, ampak je sredstva namenil v izgradnjo nove, ki bo v večji in boljši meri omogočala dostopnost spletne strani uporabnikom v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Na ta način želimo nadgraditi uporabniško izkušnjo in povečati dostopnost čim širšemu krogu uporabnikov. Nova spletna stran bo temeljila na sodobni tehnologiji in omogočala uporabo sodobnih programskih orodij za lažjo dostopnost informacij. Pri čemer bo upoštevala pogoje BCAG 2.1. (A in AA).

Povratne in kontaktne informacije

Spletno mesto želimo čim bolj približati uporabnikom. V primeru težav pri dostopu do katerih koli vsebin ali informacij na tem spletnem mestu oziroma obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki, lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naslov oziroma nas pokličete na:


DOM TISJE

ČRNI POTOK 13

1275 ŠMARTNO PRI LITIJI

01/890-01-99

tisje@ssz-slo.si


V skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij boste odgovor prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Inšpektorat za javni sektor

Tržaška cesta 21

1000 Ljubljana

gp.ijs@gov.si

http://www.ijs.gov.si/

Nadzor nad izvajanjem določb Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij javnega sektorja

Nadzor nad izvajanjem Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij javnega sektorja izvaja:

Ministrstvo za javno upravo

Inšpektorat za javni sektor


Inšpekcija za informacijsko družbo

Tržaška cesta 21

1000 Ljubljana

E-pošta: gp.ijs@gov.si

Spletna stran: www.ijs.gov.si


Priprava izjave o dostopnosti

Izjava je bila pripravljena na podlagi samoocene, glede na prvo alinejo točke (a) člena 3(1) Izvedbenega sklepa Komisije (EU) 2018/1523 – samoocena organa javnega sektorja.


Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov: gp.uiv@gov.si

Izjava je bila nazadnje pregledana 4. 7. 2023

Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Dom Tisje se zavezuje, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drug način, ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Spletne strani uporabljajo "piškotke". To so majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste "piškotke" sprejeli ali zavrnili.

Če »piškotkov« ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.


Izključitev odgovornosti

Spletne strani so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu podjetje Dom Tisje ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.


Prav tako podjetje ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, podjetje Dom Tisje ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.


Avtorske pravice

© Copyright 2023 Dom Tisje Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.


Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja podjetja Dom Tisje, ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

OBVESTILO O IZVAJANJU VIDEONADZORA

Obveščamo vas, da Dom Tisje (v nadaljevanju dom) izvaja video nadzor gibanja oseb v prostorih in okolici Doma. Video nadzor se izvaja zaradi zaščite premoženja doma ter varnosti stanovalcev, zaposlenih in obiskovalcev, ter da se prepreči škoda in ugotovijo okoliščine za nastanek škode, takšnega namena varovanja pa ni mogoče doseči z milejšimi sredstvi.


Upravljavec videonadzornega sistema:

Dom Tisje Šmartno pri Litiji, Črni Potok 13, 1275 Šmartno pri Litiji,

T: 01 8900-100, E: tisje@ssz-slo.si, W: dom-tisje.com

Nazaj na vrh
Nastavitve dostopnosti
CTRL + U
Nastavitve dostopnosti
 • Ctrl+UPokaži nastavitve dostopnosti
 • Ctrl+Alt+DVrni se na domačo stran
 • EscZapri pojavno okno / meni
 • TabPremakni fokus na naslednji element
 • Shift+TabPremakni fokus na prejšnji element
 • EnterKlikni fokusiran element
 • SpaceObkljukaj / odkljukaj polje
Zapri